Setkání s Vlaďkou Kennett, honorární konzulkou Nového Zélandu s protagonisty časopisu Výjimečné ženy

Nenadálé červencové vedro, téměř nedýchatelno, rozpálená dlažba, vyprázdněná Praha. Zdálo se,  že všichni holdují jen vodním radovánkám a letnímu odpočinku. Avšak do kavárny Retro na pražských Vinohradech mířily kolem páté odpolední hodiny kroky významných žen – vynikajících zkušených podnikatelek, žen, které jdou svými aktivitami a počínáním příkladem ostatním a ve svém oboru odvádějí nejlepší výsledky.

Právě díky jim a dvěma pozvaným mužům byla v horké kavárně atmosféra nabitá energií. Ze všech sálal klid a nadšení zároveň, jejich souhlasné přikyvování a tichý úsměv naznačoval, že jsou všichni napojeni ve stejném modu. Modu kvality, zkušenosti, moudrosti, přehledu, objektivity.

To odpoledne se neslo v duchu horkého porozumění lidí, kteří jsou pohlceni svým umem, talentem, jenž elegantně a mistrně uchopili.

Setkání Malé Krátké Kávy 7/2015

Vlaďka Kennett na Setkání Malé Krátké Kávy 7/2015

Ústředním hostem, který přiletěl z opačného konce světa, byla honorární konzulka Nového Zélandu, paní Vlaďka Kennett. Ihned přesvědčila přítomné, že je ženou na správném místě a prezentuje vynikající jméno českých žen skutečně s noblesou. Pohovořila profesionálně o pozoruhodnostech ostrova, kde žije, proložila své vyprávění zajímavostmi a pozvala přítomné na mimořádný letecký zájezd, určený speciálně pro protagonisty časopisu Výjimečné ženy. Zájem a ohlas byl velký.

Věřím, že v únoru 2016 vstoupí na půdu Nového Zélandu mnoho výjimečných žen. Zajímavě se poté ujal komentáře Dragan Vujovič (Vítězná mysl, Silvova metoda), který všem přítomným věnoval svoji knihu Truhlice života, ve které shrnul své dosavadní poznatky a moudro.

Setkání Malé Krátké Kávy 7/2015

Setkání Malé Krátké Kávy 7/2015

Debatu též osvěžily a Draganův projev pohotově komentovaly zkušené bardky z oblasti koučinku, Lenka Papadakisová (Moudré podnikání žen) a Eva Kaňáková, Casiopea), postřehy k obecnému postavení žen, dětí, vzdělávání, pomoci druhým doplnily Michaela Chovancová (Dejme dětem šanci) a Jana Merunková (yourchance). Paní Helena Leisztner okořenila fakta hlubokým uměleckým zamyšlením nad postavením žen v umění.

Po necelých dvou hodinách zela kavárna prázdnotou, avšak zhuštěná atmosféra po přítomných se ještě chvíli nesla Francouzskou ulicí.

Děkuji všem za účast a těším se na další setkání po prázdninách, tedy v září.

Stanislava Šveňková

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *