Očista organismu v jarním období

Přichází jaro a s ním pro většinu z nás jarní únava. Čeho je tato únava známkou? Především se v organismu během zimního období uložila spousta usazenin ze zimního hodování. Naši předkové byli moudří a po zimě řešili očistu těla půsty a očistnými bylinnými čaji a koupelemi.

Lidstvo se začíná vracet k přírodním formám prevence a znovu začíná využívat osvědčené způsoby svých předků.

Znovu se vrací k různým půstům i delším hladovkám, které mají pročistit tělo. Při očistě nám také může pomoci saunování a pobyty v páře, ale také různé druhy bylin pro celkovou očistu i očistu určitých tkání a orgánů.

K celkově obecně čisticím prostředkům patří výluhy z těl rostlin pýru, židovské mochyně, lopuchu, gemmoterapeutik břízy, jasanu a buku.

Důležité je také pročistit hlavní orgány a ústrojí – játra jalovcem, ostropestřecem, žitem, schizandrou či rozmarýnem. Odvděčí se nám tím, že zmizí únava.

Močové ústrojí je též potřeba pročistit, protože jarní období je ve znamení problémů s močovými cestami. Jedničkou v očistě od bakterií je lichořeřišnice a brusinka, ledviny též pročistí vřes, celík zlatobýl, bříza.

Bylinka a gemmoterapeutika nám též dodávají do organismu vitamíny a stopové prvky potřebné pro chod organismu. Aby nás při jarní únavě nepotkala infekce, můžeme tělu pomoci čaji z různých bylin a také tinkturami, které likvidují v těle bakterie – lichořeřišnice, česnek, tinktura ze semene grepu, která má protibakteriální a protivirové působení.

Na zvýšení imunity můžeme využít tinktur z bylin echinacea, maralí kořen, rakytník, eleuterokok, z výtažků pupenů – černý rybíz, lesní bez hroznatý, ořešák.

Když přece jen nemoc přijde, na snížení teploty a zlepšení stavu nám může pomoci gemmoterapeutikum z vrby.

Všechny tyto prostředky mají jeden společný cíl – povzbudit či posílit organismus tak, aby dosáhl uzdravení. Bylinky jsou přírodní prostředky, které mají oprávněné místo na slunci a jsou též potřebné k dosažení a navrácení zdraví.

Mgr. Jarmila Podhorná – Naděje
798 46 Brodek u Konice 3
Poradna: 582 391 254, 737 525 301
Objednávky: 582 391 207
Email: objednávky@nadeje-byliny.eu
Web: www.nadeje-byliny.eu