Helas Ladies Club oslavil plnoletost

Již 18 let propojuje Cosmopolitan Helas Ladies Clubu podnikatelky z celé České republiky. Umožňuje jim se setkávat, sdílet zkušenosti a pomáhat si tak na cestě podnikatelským životem. A to je důvod k oslavě.

K prvnímu setkání Helas Ladies Club došlo 14. dubna 1999. „Jsem velmi šťastná, že dnes, po 18 letech celého projektu mohu říci, že se nám podařilo vytvořit velkou skupinu zajímavých, aktivních, českých žen. Věřím, že se i nadále budeme setkávat, vyměňovat si zkušenosti a navzájem se inspirovat,“ říká zakladatelka klubu a majitelka Agentury Helas Helena Kohoutová, která projektem Cosmopolitan Helas Ladies Club navázala na prvorepublikovou tradici dámských klubů a již 18 let tak sdružuje české ženy s aktivním přístupem k životu.

20170618_HLC_042017_239

Na oslavu do Kláštera minoritů sv. Jakuba dorazilo kromě členek klubu hned několik vzácných hostů, mezi nimiž nemohly chybět patronky Helas Ladies Club Šárka Šatrová, Dana Nižaradzová, Zdena Romanová a Eva Moravcová. Zároveň jsme přivítali a nově představili také ambasadory projektu, kterými jsou Zora Jandová, Eliška Hašková Coolidge a Jaroslav Svěcený. V rámci setkání u příležitosti oslavy 18. výročí uvedla Šárka Dolanská, krajská ředitelka Praha II České pojišťovny, projekt na téma finanční gramotnosti. „Toto téma je pro nás velmi důležité. V České pojišťovně totiž neřešíme jen pojišťovnictví, ale prostřednictvím přednášek se snažíme pomáhat například podnikatelkám v každodenních finančních otázkách. Zabýváme se tak mnoha tématy, která pro ně a potažmo i jejich zaměstnance mohou být přínosná,“ vysvětluje Šárka Dolanská. Pavel Finger, místopředseda pro podnikání Hospodářské komory hl. m. Prahy a místopředseda představenstva společnosti CRIF – Czech Credit Bureau, přítomné seznámil s aktivitami Hospodářské komory a její podporou podnikání v České republice. Představil hned několik projektů, které má HK hl.m. Prahy pro své členy připraveny. Mezi ně patří například užitečný projekt „Rating malých a středních podniků“. Jedná se o zcela nový projekt, který bude propojovat velké korporace typu ČEZ nebo Microsoft s úspěšnými středními a malými firmami. „Jeho cílem je umožnit dobře hospodařícím malým a středním firmám obdržet odborné ratingové ocenění využitelné v obchodních aktivitách a zároveň díky němu získat maximální benefity od těchto velkých korporací,“ doplňuje Pavel Finger. Jedním ze zajímavých projektů, které pražská Hospodářská komora realizuje, je také „Zážitková turistika“. V rámci ní je možné třeba navštívit pražské metro po ukončení denního provozu. Jitka Kudláčková a Dušan Mlynarčík, majitelé šperkařské firmy JK Jitka Kudláčková Jewels, představili příběh české šperkařské rodiny. První obchod se svými šperky otevřela vyučená zlatnice Jitka Kudláčková v polovině 90. let a napomohlo tomu i setkání s jejím současným manželem a partnerem v podnikání Dušanem Mlynarčíkem. Jitka Kudláčková nám také prozradila, kde bere inspiraci ke tvorbě svých šperků. „Inspirace ke mně přichází z každodenního života, z toho, co mne potká, zajímá a baví. Každá moje kolekce má svůj příběh, nese si v sobě poselství, svoji duši,“ doplňuje Jitka Kudláčková.

Jak mohou mít zaměstnaní podnikatelé zajištěn pravidelný a plnohodnotný přísun energie, kterou ke své práci potřebují, poradila přítomným Martina Dvořáková, obchodní ředitelka a nutriční terapeutka KetoDiet. Martin Vodička, ředitel prodeje a marketingu Autosalonů Kopecký, na místě provedl rychlý průzkum na téma nabídky služeb a očekávání zákazníků. S jeho výsledky nás seznámí na některém z našich dalších setkání. Hlavním hostem setkání byl český houslový virtuos Jaroslav Svěcený. Ten se nám v talkshow svěřil s tím, jaké byly jeho začátky a na jakých projektech momentálně pracuje. Dozvěděli jsme se také, na jakém nejzvláštnějším místě koncertoval. „Byla to Sluneční pyramida na Teotihuacánu. Mým pódiem byl krásný koberec s mayskými vzory, okolo byli lidé. Hrál jsem zde skladby Johanna Sebastiana Bacha a cítil jsem tu neuvěřitelnou energii, která je nepopsatelná,“ prozradil Jaroslav Svěcený s tím, že na tento zážitek nikdy nezapomene. Více informací o plánech a projektech Jaroslava Svěceného si můžete přečíst v přiloženém rozhovoru.

20170618_HLC_042017_298

Zpestřením programu byla nejen výše zmíněná talkshow s houslovým virtuosem, ale také výstava klobouků z dílny salónu La Modista. U stánku společnosti Blue Holiday si přítomní mohli vybrat svou dovolenou snů. Ochutnávali se i luxusní belgické pralinky značky BELVEC, nebo exkluzivní welcome drink a přípitek od značky Cointreau. Šlo o Cointreau Fizz, osvěžující koktejl z francouzského originálního pomerančového triple sec likéru Cointreau. Pohoštění zajistili Prague Catering, CIPA a Aqua Angels. O technické zajištění akce se postarala agentura CEZAA.

Výtěžek dobročinného bazaru putoval na podporu fenky bílého švýcarského ovčáka Massey Star Helas ze záchranné a chovatelské stanice Ranč Montara, kterou dámský klub adoptoval. S jejími úspěchy nás seznámila Dagmar Žáková.

Co by to bylo za oslavu bez dortu. Ten k 18. narozeninám Cosmopolitan Helas Ladies Club byl z dílny cukrárny U Knoflíčků a jeho výrobu se postarala sama její majitelka Dana Nižarazdová. Jeho rozkrojení proběhlo za účasti přítomných ambasadorů Helas Ladies Club Zory Jandové a Jaroslava Svěceného a také hlavních firemních partnerů.

„Děkuji Vám za nezapomenutelných 18 let a budu se těšit na naše další setkávání plné inspirací, rad a úspěchů,“ dodala Helena Kohoutová.

Kde se setkává šmrnc první republiky se světem moderních technologií a energických ženských osobností? Dámský klub Cosmopolitan Executive Helas Ladies Club již 18 let podporuje, inspiruje a sdružuje ženy s aktivním přístupem k životu. Klubová setkání přinášejí vždy odbornou a společenskou část, spojují zábavu a osobní rozvoj – to vše v tom nejpříjemnějším, vstřícném a inspirujícím prostředí. Členky se setkávají se známými osobnostmi českého společenského života, stejně tak s profesionály z nejrůznějších oborů, kteří by mohli zaujmout všestrannou a aktivní ženu, ať už její věk začíná dvojkou nebo osmičkou.

www.helas-ladies-club.cz