První jarní den – nové brýle vem!

I když podobné lidové moudro patrně neexistuje, klidně by se mohlo v letošním roce dostat do širšího povědomí. Mezinárodní veletrh oční optiky, optometrie a oftalmologie OPTA 2015 se totiž konal 20. až 22. března, takže vystavovatelé a návštěvníci přivítali jaro na brněnském výstavišti.

Samozřejmě to asi nebyl největší důvod přesunu termínu, o kterém rozhodli sami vystavovatelé v průzkumu, který realizovala společnost Veletrhy Brno ve spolupráci se Společenstvem českých optiků a optometristů. To bylo zároveň také spolupořadatelem akce a partnery byli Optická unie Slovenska a Česká kontaktologická společnost.

Opta Brno 2015, fotografie brýlí

OPTA se tradičně konala v pavilonu B, kde byl také umístěn Lectures Point pro akce odborného programu. Zvýrazněné téma veletrhu se promítlo i v přednáškách a seminářích, například přednáška o spojení designu a moderní technologie 3D tisku.

Opta Brno 2015, fotografie haly

OPTA PARTY – setkání optiků, optometristů a oftalmologů v novém kabátě

AFTERPARTY a sobotní setkání optiků, optometristů a oftalmologů. SČOO a Veletrhy Brno ve spolupráci s firmou SAFILO připravili sobotní OPTA PARTY v nádherných prostorech brněnského SONO CENTRA. Multifunkční kulturní prostor je vyhlášený svou akustikou a za poměrně krátkou dobu získal pověst nejlepšího brněnského koncertního sálu – pro svou show si jej vybrala například Aneta Langerová, Jarek Nohavica či Laibach anebo Smokie. První jarní den 21.3. byl tedy zakončen ve velkém stylu.

Opta Brno 2015, módní přehlídka

Na odborné návštěvníky se těšily firmy AGLAJA, ALCON PHARMACEUTICALS, AMBG LTD, ARDIX, ARES SK, ESSILOR, EYE 2000, FINEST TRADE, JOHNSON & JOHNSON, METZLER INTERNATIONAL, Mr. GAIN, NEW LINE OPTICS, OCULUS, OPTIKA ČIVICE, OPTILAND, PRONAP CZECH REPUBLIC, RODENSTOCK ČR, SAGITTA, SOVER a další. Některé firmy pojaly svou účast v Brně jako opravdovou show – například SAFILO mělo v sobotu módní přehlídky svých zastoupených značek. Společnost Finest Trade se zase rozhodla první den veletrhu lákat návštěvníky na svou expozici hudební produkcí. Pozadu ale určitě nezůstali ani další vystavovatelé – rozhodně sebylo na co se dívat!

Opta Brno 2015, fotografie modelu auta a brýlí

Zkrátka – jako je jaro symbolem pro nový začátek, kdy se vše probouzí do nové krásy, OPTA byla plná novinek, krásného designu a nových trendů v oboru.

Těšíme se na příští setkání na brněnském výstavišti!

Jiří Erlebach, Veletrhy Brno a.s.