Archiv autora: Stanislava Šveňková

Lásku k dětem musíte mít v sobě

Obecně prospěšná společnost yourchance uděluje v rámci Ocenění Bílá Vrána cenu Poklad v srdci, určenou pro ředitele či vychovatele z dětských domovů. Letošní si vysloužila paní Jindřiška Boháčková, vychovatelka z dětského domova Krnsko. V domově pracuje 18 let a své povolání vnímá jako možnost předávat zkušenosti těm, kteří se ne vždy svým přičiněním ocitli mimo vlastní rodinu.

Jindřiška Boháčková

Jindřiška Boháčková

(Pokračování textu…)

OCENĚNÍ BÍLÁ VRÁNA JIŽ POTŘETÍ

V malebných prostorách Tereziánského sálu Břevnovského kláštera proběhlo 17. října 2016 slavnostní vyhlášení třetího ročníku Ocenění Bílá Vrána, které uděluje obecně prospěšná společnost yourchance.

Udělování této ceny je součástí partnerského projektu společnosti yourchance a Nadace DRFG Začni správně. Projekt se systematicky věnuje pomoci mladým lidem, kteří odcházejí z dětských domovů a pěstounské péče do běžného života. Letos byla udělena hned ve třech kategoriích.

Gabriela Křivánková, Jana Merunková, Petra Vosecká-Kočandrle se synem a Lenka Sálová, ředitelka Nadačního fondu Lasvit

Gabriela Křivánková, Jana Merunková, Petra Vosecká-Kočandrle se synem a Lenka Sálová, ředitelka Nadačního fondu Lasvit

Pokračování textu

České podnikatelky chtějí rozšířit svůj byznys i za hranice Česka

Expandovat firmu znamená získat nové příležitosti a zvýšit hodnotu vašeho podnikání. Jak však najít nové trhy? Na co si dát pozor? Odpovědi hledaly české podnikatelky na regionálním setkání klubu Ocenění Českých Podnikatelek.

Zatím poslední z dlouhé řady společensko-odborných setkání v regionech se odehrálo ve středočeské Prosečnici na Benešovsku, v malebném Posázaví. Inspirativní příběhy podnikatelů přímo ze života jsou často tím nejlepším zdrojem dobrých rad a přenositelných zkušeností.

Ocenění Českých Podnikatelek, Šarlota Resort, regionální setkání 13.9.2016

Ocenění Českých Podnikatelek, Šarlota Resort, regionální setkání 13.9.2016

(Pokračování textu…)

Laura Janáčková: Je důležité zachovat ženství

Co má společného šťastný život, sex a podnikatelský úspěch? První letošní klubové setkání Ocenění Českých Podnikatelek se neslo v duchu všech těchto témat.

Známá česká psycholožka a sexuoložka Laura Janáčková v rámci talk show radila přítomným podnikatelkám, jak skloubit životní štěstí, práci a partnerské vztahy, a všechny finalistky 8. ročníku Ocenění českých podnikatelek obdržely kromě dobrých rad i certifikáty a dárky.

(Pokračování textu…)

Gemmoterapie – medicína 3. tisíciletí

Je to ozdravné působení na organismus, kdy se plného uzdravení dosahuje minimálním zasahováním do jeho přirozených funkcí

Nastoupili jsme do třetího tisíciletí, kdy by se lidstvo mělo dát lepší cestou, cestou lepších lidských vztahů a cestou lepšího způsobu života.

Věda a technika svými přínosy na jedné straně zajišťují nebývalý nárůst životní úrovně naší civilizace, ale na druhé straně devastované životní prostředí, hektické tempo, stresy a jiné dopady konzumního způsobu života, vyvolávají stále závažnější individuální problémy. Přibývá alergií, zhoubných onemocnění, jako mozkové mrtvice, infarkty, nádorové a další choroby, které ohrožují šťastný život a zkracují průměrný věk populace.
Protože často ani klasická vyspělá medicína není schopna bez vedlejších následků řadu takových postižení řešit, vidíme dnes u stále větší části populace návrat k přírodním metodám a prostředkům prevence a léčby.

Pokračování textu